Amsterdam,
14
februari
2018
|
14:26
Europe/Amsterdam

6-daagse paardrijdtraining voor zieke Samantha dankzij VriendenLoterij

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Samantha Eising (27) uit Vlissingen. De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting, die zich sterk maakt voor mensen met taaislijmziekte, deed een aanvraag voor Samantha bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat haar hartenwens in vervulling: Samantha krijgt een 6-daagse paardrijdtraining in Hooge Mierde, om nóg beter te leren paardrijden.

Johanna Vermeulen, hoofd bedrijfsvoering bij de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS): “Samantha heeft zelf Cystic Fibrosis (taaislijmziekte) en verkeert in een slechte conditie. Dit betekent dat ze veel in het ziekenhuis ligt. Daarnaast heeft Samantha thuis ook veel zorg nodig. Ondanks alles zet Samantha zich geregeld in als ambassadeur voor de NCFS. Ook heeft ze een paard en daar heeft ze veel steun aan. We willen haar graag bedanken voor al haar inzet door haar een 6-daags trainingsarrangement bij Academy Bartels in Hooge Mierde aan te bieden. Hier kan ze nóg beter leren paardrijden zodat ze, ondanks haar slechte conditie, zo lang mogelijk kan blijven genieten van het paardrijden.”

Samantha Eising is blij verrast: “Paardrijden betekent zo ontzettend veel voor mij. Dit werkt voor mij zelfs nog beter dan fysiotherapie. Dat ik dit arrangement krijg is zo geweldig, dit draagt voor mij bij aan de samenwerking tussen mijn paard Wizz en mij. Op de rug van een paard kan ik weer dansen.”

Over de NCFS
De NCFS zet zich in voor een langer en beter leven voor mensen met Cystic Fibrosis (CF, taaislijmziekte). De NCFS behartigt de belangen van mensen met CF, geeft voorlichting en maakt lotgenotencontact mogelijk. Daarnaast initieert, financiert en coördineert de NCFS wetenschappelijk onderzoek.

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn