Amsterdam,
21
februari
2022
|
15:26
Europe/Amsterdam

660.000 euro van VriendenLoterij voor Grootste Museum van Nederland

Bijdrage voor uitbreiding Museum Catharijneconvent

Samenvatting

Een mooie bijdrage van 660.000 euro voor een bijzonder cultureel project van Museum Catharijneconvent. Zojuist werd Marieke van Schijndel, directeur van het museum, verrast met een cheque van 660.000 euro van de VriendenLoterij. Het verrassingsmoment was live te zien in een uitzending van Koffietijd. Met de bijdrage kan het Grootste Museum van Nederland haar aanbod uitbreiden, zodat iedereen kan genieten van de diversiteit en rijkdom aan gebouwen en interieurs en van de kunst en verhalen van het religieus erfgoed in Nederland. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 bijna 134 miljoen euro schenken aan cultuur en welzijn in Nederland.

Dorine Manson, managing director van de VriendenLoterij: “Het is onze missie om cultuur voor toegankelijk te maken. Met dit bijzondere culturele project van Museum Catharijneconvent streeft zij ernaar inclusiever te worden, zodat het museum écht voor alle Nederlanders is. Een initiatief dat wij vanuit de VriendenLoterij graag steunen.”

Marieke van Schijndel, directeur van Museum Catharijneconvent benadrukt hoe belangrijk het is om dit grote succes door te zetten: “Deze genereuze bijdrage van de deelnemers van de VriendenLoterij maakt het mogelijk om het Grootste Museum van Nederland uit te breiden met de grote diversiteit aan schitterend, maar veelal onbekend religieus erfgoed in Nederland. Zo maken we het Grootste Museum van Nederland compleet”.

Bijna 134 miljoen euro voor culturele partners en goede doelen 
De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Dankzij 1,1 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2021 opgeteld een bedrag van bijna € 134 miljoen schenken aan 57 culturele partners en bijna 3500 goede doelen. 

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn