Amsterdam,
03
december
2018
|
17:30
Europe/Amsterdam

72-jarige Harderwijker op ereplaats bij Ajax- ADO Den Haag dankzij VriendenLoterij

Friedrich von Grumbkow (72) uit Harderwijk zag zondag 2 december de wedstrijd Ajax-ADO Den Haag in de Johan Cruijff ArenA van wel heel dichtbij. Hij won in de trekking van de VriendenLoterij een plaats op een speciale Fieldseat: een luxe, pluche stoel direct aan het veld. Samen met zijn vrouw, neef en nicht zag Friedrich hoe Ajax de wedstrijd met 5-1 van ADO Den Haag won. 

Friedrich von Grumbkow, die aan het eind van de wedstrijd een voetbal van Ajax-speler Klaas-Jan Huntelaar kreeg overhandigd, reageert uitgelaten: "Ik heb genoten! Ik ga al 25 jaar met mijn vrouw naar Ajax, maar deze keer was extra bijzonder. We zaten zó dicht op het veld, dat ik zelfs een beetje bang was voor mijn bril! Helemaal super dat ik deze kaarten heb gewonnen!"

Ruim 1,2 miljoen euro voor jeugdopleiding Ajax
VriendenLoterij-deelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie (goed doel, club of vereniging) mee te spelen. Veel deelnemers kiezen ervoor om de jeugdopleiding van hun favoriete Eredivisieclub als begunstigde aan te wijzen. De jeugdopleiding van Ajax is een van de meest gesteunde jeugdopleidingen van de VriendenLoterij en ontving dit jaar een bijdrage van ruim 1,2 miljoen euro. In totaal verdeelde de Loterij ruim 4,4 miljoen euro onder jeugdopleidingen van Eredivisieclubs.

De clubs gebruiken de schenking aan de jeugdopleiding onder andere voor scholing, zodat jeugdspelers naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle jeugdspelers stromen namelijk door naar het betaalde voetbal.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn