Amsterdam,
13
augustus
2019
|
17:26
Europe/Amsterdam

Aangepaste voetbalschoenen voor Ruben (13) uit Aalden dankzij VriendenLoterij

Voetbalidool Nick Bakker van FC Emmen doet uitreiking

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor de 13-jarige Ruben Willems uit Aalden. De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) deed voor hem een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Afgelopen maandag ging deze hartenwens in vervulling. Ruben werd verrast met aangepaste voetbalschoenen, uitgereikt door profvoetballers Keziah Veendorp en Nick Bakker van FC Emmen. 

De twee FC Emmen spelers verrasten de nietsvermoedende Ruben (13) gisteren op zijn vakantieadres in Meppen. Zij boden hem namens het VriendenFonds van de VriendenLoterij, een cheque aan, goed voor speciaal aangepaste voetbalschoenen. De verrassing was compleet toen het schoeisel direct werd aangeboden en Ruben er een potje op kon voetballen met zijn idolen.

Maud Geurtsen van NSGK: “Ruben is geboren met een ernstige hartafwijking. Een half jaar na zijn geboorte is hij geopereerd en kreeg hij een herseninfarct. Hierdoor is hij aan de linkerzijde van zijn lichaam verlamd geraakt. Gelukkig kan hij lopen en zelfs rennen, maar hij heeft een groot beenlengteverschil. Dit is een belemmering voor Ruben tijdens het uitoefenen van zijn favoriete sport: voetbal. Sinds zijn eerste stapjes heeft hij orthopedisch schoeisel nodig. Het zijn dure schoenen en de verzekeraar vergoedt maar één paar per jaar. Geweldig dat Ruben nu dankzij het VriendenFonds van de VriendenLoterij speciale voetbalschoenen heeft gekregen! Zo kan hij goed meekomen met het Bijzondere Eredivisie Team van FC Emmen, waar hij onlangs voor is geselecteerd.”

Geluksnummer 4
Ruben Willems (13) is enorm verrast en reageert beduusd: “Ik vind mijn nieuwe voetbalschoenen heel mooi. Ze voelen goed. Het mooiste vind ik de geborduurde tekens die er op staan: ‘RW4’. Dat zijn mijn initialen en mijn geluksgetal. Nick Bakker van FC Emmen speelt ook met nummer 4.”

De Bijzondere Eredivisie en de VriendenLoterij
De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) wil met de Bijzondere Eredivisie een podium scheppen voor mensen met een handicap. De organisatie laat zo zien dat het ook mogelijk is om op hoog niveau te spelen als je een beperking hebt. Tien eredivisieclubs waaronder ADO Den Haag, FC Groningen, AJAX, SBV Excelsior en FC Emmen hebben een team onder hun hoede genomen van jongens en meisjes tussen de 10 en 18 jaar. De competitie start op 22 september a.s. In 2018 ontving het NSGK-project De Bijzondere Eredivisie ruim 930.000 euro, dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij.

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn