Amsterdam,
25
juni
2019
|
13:32
Europe/Amsterdam

Aanvraag Stichting Michael Wings uit Alkmaar bekroond met titel ‘Club van de Week’ en 10.000 euro door VriendenLoterij

Internet voor de kinderafdeling van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Goes

Groot feest voor Stichting Michael Wings uit Alkmaar! De stichting werd gisteren benoemd tot ‘Club van de Week’ en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij. Stichting Michael Wings zet zich in om kinderafdelingen van ziekenhuizen te voorzien van gratis ‘internet aan bed’, zodat alle opgenomen kinderen contact kunnen hebben met de buitenwereld. Dankzij de extra bijdrage kan de stichting ‘Project Goes’ realiseren en wordt de kinderafdeling van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Goes voorzien van gratis wifi, Michael-Wings laptops en medisch hygiënische toetsenborden. 

John Kenniphaas van Stichting Michael Wings vertelt enthousiast: “Toen ik hoorde over de Club van de Week van de VriendenLoterij dacht ik meteen, hiermee kunnen we ‘Project Goes’ misschien wel realiseren. Ik heb ons dus direct opgegeven en dat heeft goed uitgepakt!”

Patrick Kenniphaas, een van de vrijwilligers van de stichting reageert verrast: “Het was een enorme verrassing! Wij wisten helemaal niet dat John de stichting had opgegeven. We zijn een kleine organisatie en deze extra bijdrage betekent heel veel voor ons. We kunnen nu direct een project realiseren.”

‘Club van de Week’
Club van de Week is een nieuwe campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zij kunnen een aanvraag indienen voor een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Denk hierbij aan: Verduurzamen van het clubhuis, de aanleg van een nieuw sportveld, muziekinstrumenten of het faciliteren van maatschappelijke activiteiten voor de buurt.

De komende acht maanden wordt wekelijks een aangesloten club, vereniging of stichting verrast met de titel ‘Club van de Week’ en met een eenmalige bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij om dit project te realiseren. Clubs kunnen zich nog het hele jaar aanmelden met een mooi project via www.vriendenloterij.nl/clubs.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Clubs, vereniging en stichtingen die nog niet zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, kunnen zich melden via www.vriendenloterij.nl/clubs.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn