Amsterdam,
12
maart
2018
|
12:05
Europe/Amsterdam

Adri uit Elst op ereplaats bij Ajax - sc Heerenveen dankzij VriendenLoterij

Adri van Blitterswijk uit Elst zag zondag de wedstrijd Ajax - sc Heerenveen in de Amsterdam ArenA van wel heel dichtbij. Hij won in de trekking van de VriendenLoterij een plaats op een speciale Fieldseat: een luxe, pluche stoel direct aan het veld. Samen met zijn dochter, neefje en een goede vriend zag Adri hoe Ajax met 4-1 van sc Heerenveen won.

Adri van Blitterswijk uit Elst: “Wát een bijzondere ervaring. Ik was samen met mijn dochter, neefje en een goede vriend en we vonden het echt superleuk om de wedstrijd op deze manier te ervaren. Vooral tijdens de helft dat Ajax onze kant op speelde kwam het spel wel heel dichtbij! Gaaf om dit van zó dichtbij mee te maken.”

Ruim 1,2 miljoen euro voor jeugdopleiding Ajax
VriendenLoterij-deelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie (goed doel, club of vereniging) mee te spelen. Veel deelnemers kiezen ervoor om de jeugdopleiding van hun favoriete Eredivisieclub als begunstigde aan te wijzen. De jeugdopleiding van Ajax is een van de meest gesteunde jeugdopleidingen van de VriendenLoterij en ontving dit jaar een bijdrage van ruim 1,2 miljoen euro. In totaal verdeelde de Loterij ruim 4,4 miljoen euro onder jeugdopleidingen van Eredivisieclubs.

De clubs gebruiken de schenking aan de jeugdopleiding onder andere voor scholing, zodat jeugdspelers naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle jeugdspelers stromen namelijk door naar het betaalde voetbal.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn