Amsterdam,
02
november
2017
|
09:20
Europe/Amsterdam

AFC Amsterdam ontvangt 1.750 euro extra van VriendenLoterij

Een grote verrassing voor voetbalvereniging AFC Amsterdam van de VriendenLoterij. AFC Amsterdam eindigde op de tweede plaats tijdens de Samen voor je Club-actie in september en ontvangt daarom eenmalig een extra bijdrage van 1.750 euro. De actie is een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen. AFC Amsterdam gaat het geld gebruiken om nieuwe ballenkarren aan te schaffen voor de jeugdteams.

Peter Dekker, voorzitter jeugd bij AFC Amsterdam: “Wat een mooi bedrag! We hoopten op een plekje in de top 5, maar dat we als tweede zouden eindigen hadden we nooit verwacht. Echt een geweldige verrassing! Deze inkomsten gaan naar onze eigen stichting ‘ Stichting de Lieverdjes’, dit fonds ondersteunt een groot aantal projecten binnen de jeugdafdeling van AFC. Ook willen we nieuwe ballenkarren aanschaffen, maar die zijn erg duur. Met deze extra inkomsten kunnen we dat op kortere termijn doen.”

De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De belactie van AFC Amsterdam leverde de club maar liefst 63 loten op. Daarmee scoorde de club in september de tweede plaats. Als de 63 loten een jaar blijven meespelen, dan kan AFC Amsterdam 5.922 euro bijschrijven aan de clubkas.

Samen voor je Club
Het is voor het eerst dat de VriendenLoterij de Samen voor je Club-actie organiseert. Tijdens deze actie strijden clubs en verenigingen tegen elkaar vanuit hun eigen clubhuis. Doel van de actie is de structurele inkomsten vanuit de VriendenLoterij te vergroten. Drie maanden lang wordt er iedere maand in totaal 7.000 euro verdeeld onder de vijf best scorende clubs en verenigingen. Op 1 december 2017 loopt de actie af.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club of vereniging, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn