Amsterdam,
05
december
2017
|
10:00
Europe/Amsterdam

Alphense Boys uit Alphen aan den Rijn ontvangt 1.000 euro extra van VriendenLoterij

Een grote verrassing voor voetbalvereniging Alphense Boys uit Alphen aan den Rijn van de VriendenLoterij. De vereniging is één van de succesvolste deelnemers aan de Samen voor je Club-actie in oktober. Alphense Boys eindigde op de derde plaats en ontvangt daarom eenmalig een extra bijdrage van 1.000 euro. De actie is een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen. Alphense Boys gaat het geld gebruiken voor een internationaal toernooi in Spanje.

Hatim Noura, bestuurslid en trainer bij Alphense Boys: “Een plek in de top vijf hadden wij niet verwacht, geweldig! We gaan het geld gebruiken om met ons jeugdteam (Alphense Boys 12-2) mee te kunnen doen aan een internationaal toernooi in Spanje. Dit is hun eerste internationale toernooi, super spannend. Met deze actie kunnen we een groot deel van de kosten dekken, wij zijn super blij dat zoveel mensen wilden deelnemen aan de actie en ons hiermee op weg helpen!”

De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De belactie van Alphense Boys leverde de club maar liefst 81 loten op. Daarmee scoorde de club in oktober de derde plaats. Als de 81 loten een jaar blijven meespelen, dan kan Alphense Boys 7.614 euro bijschrijven aan de clubkas.

Samen voor je Club
Het is voor het eerst dat de VriendenLoterij de Samen voor je Club-actie organiseert. Tijdens deze actie strijden clubs en verenigingen tegen elkaar vanuit hun eigen clubhuis. Doel van de actie is de structurele inkomsten vanuit de VriendenLoterij te vergroten. Drie maanden lang wordt er iedere maand in totaal 7.000 euro verdeeld onder de vijf best scorende clubs en verenigingen.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club of vereniging, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn