Amsterdam,
19
december
2017
|
10:30
Europe/Amsterdam

Amersfoortse Mixed Hockey Club ontvangt 750 euro extra van VriendenLoterij

Een grote verrassing voor de Amersfoortse Mixed Hockey Club van de VriendenLoterij. De club is één van de vijf succesvolste deelnemers aan de Samen voor je Club-actie in oktober. AMHC eindigde op de vierde plaats en ontvangt eenmalig een extra bijdrage van 750 euro. De actie is een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen. AMHC gaat het geld gebruiken om trainingsdagen te faciliteren.

Albert Jan Thomassen, voorzitter bij AMHC: “Wat een geweldig bedrag! We gaan de extra inkomsten gebruiken om nieuw trainingsmateriaal aan te schaffen en om meer specialistische trainingen te faciliteren, zoals keeperstraining. We gaan er in ieder geval voor zorgen dat de teams die hebben geholpen met bellen, ook profijt hebben van hun inzet!”

De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De belactie van AMHC leverde de club maar liefst 78 loten op. Daarmee scoorde de club in oktober de vierde plaats. Als de 78 loten een jaar blijven meespelen, dan kan AMHC 7.332 euro bijschrijven aan de clubkas.

Samen voor je Club
Het is voor het eerst dat de VriendenLoterij de Samen voor je Club-actie organiseert. Tijdens deze actie strijden clubs en verenigingen tegen elkaar vanuit hun eigen clubhuis. Doel van de actie is de structurele inkomsten vanuit de VriendenLoterij te vergroten. Drie maanden lang wordt er iedere maand in totaal 7.000 euro verdeeld onder de vijf best scorende clubs en verenigingen.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club of vereniging, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn