Amsterdam,
17
april
2019
|
11:26
Europe/Amsterdam

Arno uit Hilversum op ereplaats bij Ajax- Excelsior dankzij VriendenLoterij

Arno uit Hilversum zag zaterdag de wedstrijd Ajax-Excelsior in de Johan Cruijff ArenA van wel heel dichtbij. Hij won in de trekking van de VriendenLoterij een plaats op een speciale Fieldseat: een luxe stoel direct aan het veld. Samen met zijn zoons en neefje zag Arno hoe Ajax de wedstrijd met 6-2 won.

Arno had een bijzondere avond: “Geweldig om dit met elkaar mee te maken! Wij zijn allemaal groot fan van Ajax en volgen onze club overal. Ik ben zelfs met één van mijn zonen naar de huldiging geweest in 1995, hij was toen nog heel klein. Maar we hebben nog nooit een wedstrijd van zo dichtbij gezien. Vlak voor de goal van Hakim Ziyech, nam hij de bal aan op nog geen 10 meter afstand van ons, dat is toch briljant!”

Ruim 1,5 miljoen euro voor jeugdopleiding Ajax
VriendenLoterij-deelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie (goed doel, club of vereniging) mee te spelen. Veel deelnemers kiezen ervoor om de jeugdopleiding van hun favoriete Eredivisieclub als begunstigde aan te wijzen. De jeugdopleiding van Ajax is een van de meest gesteunde jeugdopleidingen van de VriendenLoterij en ontving in 2019 een bijdrage van ruim 1,5 miljoen euro.

De clubs gebruiken de schenking aan de jeugdopleiding onder andere voor scholing, zodat jeugdspelers naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle jeugdspelers stromen namelijk door naar het betaalde voetbal.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn