Amsterdam,
02
februari
2018
|
12:25
Europe/Amsterdam

Astmapatiënt Lindsey uit Emmen zingt met musicalster Vajèn van den Bosch dankzij VriendenLoterij

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor de 13-jarige Lindsey Keuris uit Emmen. Het Longfonds deed voor Lindsey, die aan een zware vorm van astma lijdt, een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Zondagavond is bij RTL 4 te zien hoe Lindsey door VriendenLoterij-presentatrice Ingrid Jansen wordt verrast met een langgekoesterde wens: zingen met musicalster Vajèn van den Bosch.

Lindsey heeft moeilijk behandelbaar astma. Ze heeft daarvoor al vaak in het ziekenhuis gelegen. Ze krijgt veel medicijnen en moet soms weken van school missen.

Michael Rutgers, directeur bij het Longfonds: “Ondanks haar ziekte is Lindsey een echte doorzetter. Ook voor het Longfonds zet ze zich volop in. Zo laat ze haar stem horen bij ADEMNOOT, een zangevenement van het Longfonds dat op 17 februari plaatsvindt in het Klokgebouw in Eindhoven. Samen met tal van andere zangers haalt zij zo geld op voor longonderzoek. Lindsey kan heel goed zingen, eerder deed zij zelfs mee met het tv-programma The Voice Kids!”

‘Zingen is heel goed als je astma hebt’
Lindsey Keuris (13) is blij verrast: “Oh, wat geweldig dat ik met Vajèn mag zingen! Zij is mijn grote voorbeeld. Mijn passie is ook zingen. Het is zelfs heel goed als je astma hebt; daarmee train je je longen. Geweldig dat ik dankzij het VriendenFonds van de VriendenLoterij deze zangworkshop kreeg van mijn grote idool: musicalster Vajèn van den Bosch!”

Hartenwens bij RTL 4
De verrassing aan Lindsey uit Emmen is zondag 4 februari te zien in het televisieprogramma ‘VriendenLoterij De Winnaars’, dat iedere zondag rond 19.20 uur wordt uitgezonden bij RTL 4.

VriendenFonds vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn