Amsterdam,
26
augustus
2019
|
12:54
Europe/Amsterdam

‘Athletic skills’-veld voor hockeyclub Cartouche dankzij 10.000 euro van de VriendenLoterij

“Een brede sportieve ontwikkeling: ook zonder hockeystick”

Groot feest voor hockeyclub Cartouche uit Voorburg! De hockeyclub werd afgelopen zaterdag benoemd tot ‘Club van de Week’ en ontvangt daarom een eenmalige bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij. De hockeyclub gaat het geld gebruiken om een versleten speelterrein op het sportpark om te bouwen tot een ‘athletic skills’-veld waarop leden met speloefeningen veelzijdig en sportief kunnen spelen.

Albert Meijer, bestuurslid van hockeyclub Cartouche, reageert: “Dit is fantastisch nieuws. We vinden het belangrijk om onze leden meer te bieden dan alleen hockeytrainingen met een stick en een bal. Dit doen we door ze breed sportief te laten ontwikkelen: mét of zonder hockeystick. We weten zeker dat we dit kunnen bereiken met behulp van het ‘athletic skills’-veldje. Geweldig dat we dit door de VriendenLoterij kunnen realiseren.”

‘Club van de Week’
Club van de Week is een nieuwe campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zij kunnen een aanvraag indienen voor een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Denk hierbij aan: verduurzamen van het clubhuis, de aanleg van een nieuw sportveld, muziekinstrumenten of het faciliteren van maatschappelijke activiteiten voor de buurt.

De komende acht maanden wordt wekelijks een aangesloten club, vereniging of stichting verrast met de titel ‘Club van de Week’ en met een eenmalige bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij om dit project te realiseren. Clubs kunnen zich nog het hele jaar aanmelden met een mooi project via www.vriendenloterij.nl/clubs.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Clubs, vereniging en stichtingen die nog niet zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, kunnen zich aanmelden via www.vriendenloterij.nl/clubs.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn