Amsterdam,
15
februari
2022
|
11:48
Europe/Amsterdam

‘Atlas van Ooit’ van Museumfabriek in Enschede wordt vervolgd

Museum ontvangt bijzondere schenking van 325.000 euro van VriendenLoterij

Samenvatting

Een bijzondere Valentijnsdag voor De Museumfabriek in Enschede. Arnoud Odding, directeur van De Museumfabriek, werd gisteren op feestelijke wijze verrast met een VriendenLoterij-cheque van 325.000 euro. Met deze bijdrage krijgt het samenwerkingsproject Atlas van Ooit, dat musea in het oosten van het land onder andere helpt om nieuwe publieksgroepen te bereiken, een vliegende start. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 met een bedrag van bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.

Over de Atlas van Ooit
De Atlas van Ooit is een uniek project waarmee de Museumfabriek andere musea en instellingen in de regio (Rijksmuseum Twenthe, Collectie Overijssel, Vereniging Oudheidkamer Twente, Stichting Historisch Museum Scheper, Vereniging Het Museum, Historische Vereniging Hardenberg en Stichting Zoutmuseum) onder meer helpt om andere publieksgroepen te bereiken. Dit doet zij door objecten van verschillende museumcollecties te koppelen aan elkaar en aan de plekken waar ze gevonden of gemaakt zijn, zodat een web aan verhalen ontstaat waar bezoekers digitaal en fysiek doorheen kunnen ‘reizen’.

“Met de Atlas van Ooit gaat de Museumfabriek op een unieke manier de verbinding aan met diverse musea uit de regio en met hun bezoekers, waardoor een nieuwe museale ervaring ontstaat. Een prachtig voorbeeld van hoe cultuur verbindt en hoe samenwerking tussen culturele instellingen tot mooie resultaten kan leiden. Wat ons betreft verdient dat navolging. Mooi dat we hier dankzij onze deelnemers aan bij kunnen dragen.” aldus Dorine Manson, managing director van de VriendenLoterij.

Arnoud Odding, directeur van De Museumfabriek, is verheugd over deze toekenning: ‘Deze waanzinnige bijdrage stelt ons in staat om samen met andere regionale erfgoedinstellingen de Atlas van Ooit te realiseren waarin we de digitale en de fysieke wereld samen tot één ervaring smelten. Met deze bijdrage nodigen we dan ook van harte alle andere erfgoedinstellingen uit de regio op om mee te doen met deze prachtige samenwerking!”

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn