Amsterdam,
25
september
2018
|
16:06
Europe/Amsterdam

Bekende Nederlanders werken zich in het zweet voor kinderen met een metabole ziekte

Nationale actie van de VriendenLoterij en Stichting Metakids van start

Een team van BN’ers, aangevoerd door Irene Moors en Gerard Joling werken zich vandaag in het zweet tijdens een stormbaan estafette in de tuin van het Amsterdam UMC. De BN’ers vragen op deze manier aandacht voor kinderen met een metabole ziekte. Ruim 10.000 gezinnen in Nederland hebben één of meer kinderen met een metabole ziekte. Hun stofwisseling werkt niet goed en dat sloopt hun lichaam. Metabole ziekten zijn zelfs een van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. De estafette vormt het startschot van de ‘VriendenLoterij PrijzenMarathon voor Stichting Metakids’, een nationale actie om geld in te zamelen voor kinderen met een metabole ziekte. 

De Bekende Nederlanders zijn ambassadeur van Stichting Metakids, de VriendenLoterij of dragen de actie een warm hart toe. Met deze landelijke actie hopen zij dat er zoveel mogelijk geld wordt ingezameld om het onderzoek naar metabole ziekten een impuls te geven.

Irene Moors, ambassadeur VriendenLoterij: “De stormbaan staat symbool voor alle hobbels die een kind met een metabole ziekte moet nemen. Vandaag gaan wij symbolisch voor hen de strijd aan. Veel kinderen met een metabole ziekte halen hun eerste verjaardag niet eens. Dat komt omdat deze slopende ziekten vaak te laat worden herkend en daardoor niet of niet snel genoeg te behandelen zijn. Dat is toch te gek voor woorden?! Daarom zet ik mij in voor de VriendenLoterij PrijzenMarathon, zodat we veel geld inzamelen voor onderzoek naar metabole ziekten.”

Rick Brandsteder, ambassadeur Metakids: “Kinderen met een metabole ziekte overlijden of groeien op met lichamelijke en geestelijke beperkingen. Dit moet stoppen. Daarom ben ik ambassadeur geworden van Stichting Metakids en hoop ik dat de nationale actie een groot succes wordt!”

VriendenLoterij PrijzenMarathon voor Metakids
Op dit moment organiseert de VriendenLoterij samen met Metakids de VriendenLoterij PrijzenMarathon. Iedereen die tot en met 31 oktober gaat meespelen, draagt met de helft van ieder lot direct bij aan een landelijk samenwerkingsverband voor onderzoek en behandeling, zodat kinderen met een metabole ziekte snel en blijvend geholpen kunnen worden. Meer over de nationale actie is te vinden op www.vriendenloterij.nl/metakids.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn