Amsterdam,
19
november
2018
|
11:23
Europe/Amsterdam

Bente (12) uit Hoornaar vlogt met Youtube-idool MeisjeDjamila dankzij VriendenLoterij

‘Ik heb het gevoel dat ik in een droom zit’

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor de 12-jarige Bente Appelo uit Hoornaar. Spieren voor Spieren deed voor Bente, die aan een zeldzame spierziekte lijdt, een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Afgelopen zondag was bij RTL 4 te zien hoe Bentes allergrootste wens in vervulling ging: vloggen met haar Youtube-idool MeisjeDjamila, zie video.

Minke Booij, directeur van Spieren voor Spieren, zegt: “Bente heeft een zeldzame spierziekte, waardoor ze heel snel moe is en haar spieren pijn doen. Haar broertje en zusje hebben ook een spierziekte, waardoor de familie het zwaar te verduren heeft. Desondanks zetten Bente en haar gezin zich heel hard in voor Spieren voor Spieren. Na een emotioneel zware tijd, voor Bente en haar familie, wilden wij haar graag voor één dag in het zonnetje zetten. Geweldig dat Bente haar allergrootste droom, dankzij het VriendenFonds van de VriendenLoterij, is uitgekomen!”

Bente Appelo (12) reageert geëmotioneerd zodra haar idool binnenstapt: “Ik heb het gevoel dat ik in een droom zit! Ik ben een grote fan van vlogger MeisjeDjamila. Ik droom ervan later zelf een bekende vlogger te worden. Supergaaf dat ik een dagje met haar mee mocht lopen én ook nog eens mijn eerste vlog heb gemaakt!”

In deze video is te zien hoe Bente wordt verrast met haar hartenwens door VriendenLoterij-ambassadeur Irene Moors. En via deze link is de ‘drie kleuren challenge’-vlog te zien die Bente samen met MeisjeDjamila maakte.

Stichting Spieren voor Spieren
In Nederland lijden ongeveer 20.000 kinderen aan een spierziekte. Spieren voor Spieren droomt van een wereld waarin kinderen niet langer lijden aan of onder een spierziekte. Om deze doelen te bereiken haalt Spieren voor Spieren middels, voornamelijk sportieve, acties zoveel mogelijk geld op. Dit geld wordt besteed aan onderzoek en aan diagnostiek, behandeling en zorg in onder andere het Spieren voor Spieren Kindercentrum in Utrecht. De VriendenLoterij steunt de missie van Spieren voor Spieren: het vinden van de beste behandeling, de beste diagnostiek én de beste zorg voor kinderen met een spierziekte.

VriendenFonds vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn