Amsterdam,
01
april
2019
|
15:10
Europe/Amsterdam

Bert uit Sint-Annaland op ereplaats bij Ajax-PSV dankzij VriendenLoterij

Bert Rauls uit Sint-Annaland zag zondag de wedstrijd Ajax-PSV in de Johan Cruijff ArenA van wel heel dichtbij. Hij won in de trekking van de VriendenLoterij een plaats op een speciale Fieldseat: een luxe stoel direct aan het veld. Samen met zijn twee vrienden en zijn kleinzoon zag Bert hoe Ajax de wedstrijd met 3-1 van PSV won.

“Dit is de mooiste prijs die ik tot nu toe gewonnen heb”, zegt Bert Rauls uit Sint-Annaland. “Ik ben geboren in Amsterdam en had een seizoenskaart van Ajax. Ik was zelfs bij de eerste wedstijd van Johan Cruijff. Sinds ik in Zeeland woon is de reistijd te lang. Het is fantastisch om deze wedstrijd vanaf de fieldseats te bekijken: zo dicht op het veld ben ik nog nooit geweest!”

Ruim 1,5 miljoen euro voor jeugdopleiding Ajax
VriendenLoterij-deelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie (goed doel, club of vereniging) mee te spelen. Veel deelnemers kiezen ervoor om de jeugdopleiding van hun favoriete Eredivisieclub als begunstigde aan te wijzen. De jeugdopleiding van Ajax is een van de meest gesteunde jeugdopleidingen van de VriendenLoterij en ontving in 2019 een bijdrage van ruim 1,5 miljoen euro.

De clubs gebruiken de schenking aan de jeugdopleiding onder andere voor scholing, zodat jeugdspelers naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle jeugdspelers stromen namelijk door naar het betaalde voetbal.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn