Amsterdam,
08
september
2020
|
13:32
Europe/Amsterdam

Bijzondere verrassing voor Cheyenne uit Oud-Beijerland van VriendenLoterij

Eindelijk meer bewegingsvrijheid voor rolstoelgebonden tiener

Samenvatting

Een bijzondere verrassing van de VriendenLoterij voor de 16-jarige Cheyenne Bos uit Oud-Beijerland. Omdat Cheyenne rolstoelgebonden is, kan zij op dit moment niet op gelijke hoogte met haar groepsgenoten spelen. Dankzij een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij kan Het Gehandicapte Kind haar een bijzonder cadeau schenken: Cheyenne krijgt een speciale stoel met verrijdbaar onderstel, zodat ze eindelijk meer fysieke bewegingsvrijheid krijgt.

Silvia Muije van Het Gehandicapte Kind vertelt: “Cheyenne is een vrolijke tiener die graag met haar hond en groepsgenootjes speelt. Omdat Cheyenne rolstoelgebonden is, is zij zelf niet in staat zich -buiten haar rolstoel om- fysiek te verplaatsen. Een speciale stoel met een verrijdbaar onderstel zou haar heel veel fysieke vrijheid bieden en zorgt ervoor dat Cheyenne op een speelse manier wordt geprikkeld om haar beenspieren te gebruiken. Wij zijn blij dat wij haar dit dankzij het VriendenFonds van de VriendenLoterij aan kunnen bieden.”

Cindy, de moeder van Cheyenne, reageert verrast: “Al 16 jaar lang speelt Cheyenne alleen met een bal of met de hond. Het is zo fijn dat deze stoel haar nog veel meer speelmogelijkheden geeft, ook met haar groepsgenootjes.”

VriendenFonds van de VriendenLoterij geeft steuntjes in de rug
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn