Amsterdam,
09
september
2019
|
16:02
Europe/Amsterdam

CKV Reehorst ‘45 uit Ede wint 12.500 euro in SBS6-programma Echt Waar?!

“De droom van een eigen sporthal komt nu echt dichtbij”

 CKV Reehorst ‘45 uit Ede heeft in het televisieprogramma Echt Waar?!, dat afgelopen zaterdag werd uitgezonden op SBS6, 12.500 euro in de wacht gesleept voor haar vereniging. Na een spannende strijd wist de korfbalvereniging, die is aangesloten bij de VriendenLoterij, een kwart van de totale prijzenpot van 50.000 euro te claimen voor de realisatie van een eigen sporthal. Naast CKV Reehorst ’45 speelden een sportclub uit Warmond, Milsbeek en Zoetermeer ook 12.500 euro bij elkaar.

Dick Kraaij, voorzitter van CKV Reehorst ‘45: “Geweldig dat we met de korfbalvereniging zo’n mooi bedrag in de wacht hebben gesleept! We dromen al jaren van een eigen sporthal op ons sportcomplex. Nu huren we tijdens de wintercompetities verschillende sporthallen. Dat kan beter en kostenefficiënter. Daarom zetten we samen met Handbalvereniging Reehorst de schouders onder dit project. Een eigen sporthal biedt meer trainingsmogelijkheden voor onze teams en het delen van de kleedkamers en de kantine maakt onze beide clubs financieel gezonder. Bovendien biedt de sporthal ook mogelijkheden voor G-korfbalteams, voor mensen met een verstandelijke beperking. In september volgend jaar vieren we ons 75-jarig bestaan. Dat vieren we - als het goed is - met de spiksplinternieuwe sporthal!”

Echt Waar?!
In Echt Waar?! leggen acteur Leo Alkemade en comedian Soundos el Ahmadi steeds twee verhalen of stellingen voor. Het is aan de kandidaten om in te schatten wie de waarheid spreekt en wie niet, om daarmee zoveel mogelijk geld te verdienen voor de club, vereniging of stichting waarvoor ze spelen. Het programma wordt gepresenteerd door Jan Versteegh.

In Echt Waar?! spelen clubs, verenigingen en stichtingen mee die zijn aangesloten bij de VriendenLoterij. In het programma wordt bovendien elke week de Club van de Week bekendgemaakt. Deze club, stichting of vereniging krijgt van de VriendenLoterij 10.000 euro om een maatschappelijk project te realiseren. Club van de Week is een nieuwe campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De actie loopt nog tot het einde van het jaar.

Echt Waar?! is ontwikkeld door Talpa Content en wordt geproduceerd door Talpa Producties. Het programma wordt wekelijks op zaterdag om 21.30 uur uitgezonden bij SBS6.

Structurele financiële steun vanuit de VriendenLoterij
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Clubs, vereniging en stichtingen die nog niet zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, kunnen zich melden via www.vriendenloterij.nl/clubs.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn