Amsterdam,
31
augustus
2018
|
12:08
Europe/Amsterdam

Cok uit Lisserbroek op ereplaats bij Ajax-FC Emmen dankzij VriendenLoterij

Cok van Beek uit Lisserbroek zag zaterdag de wedstrijd Ajax-FC Emmen in de Amsterdam ArenA van wel heel dichtbij. Hij won in de trekking van de VriendenLoterij een plaats op een speciale Fieldseat: een luxe, pluche stoel direct aan het veld. Samen met zijn zoon, broer en neef zag Cok hoe Ajax met 5-0 van FC Emmen won.

Cok van Beek uit Lisserbroek: “Ik vond het geweldig! Het is zó bijzonder om op deze manier de wedstrijd te zien en een kijkje achter de schermen te nemen. Dit maak je nooit meer mee!”

Ruim 1,2 miljoen euro voor jeugdopleiding Ajax
VriendenLoterij-deelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie (goed doel, club of vereniging) mee te spelen. Veel deelnemers kiezen ervoor om de jeugdopleiding van hun favoriete Eredivisieclub als begunstigde aan te wijzen. De jeugdopleiding van Ajax is een van de meest gesteunde jeugdopleidingen van de VriendenLoterij en ontving dit jaar een bijdrage van ruim 1,2 miljoen euro. In totaal verdeelde de Loterij ruim 4,4 miljoen euro onder jeugdopleidingen van Eredivisieclubs.

De clubs gebruiken de schenking aan de jeugdopleiding onder andere voor scholing, zodat jeugdspelers naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle jeugdspelers stromen namelijk door naar het betaalde voetbal.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn