Amsterdam,
18
juli
2018
|
17:02
Europe/Amsterdam

C.S.V. de Leeuwarder Zwaluwen ontvangt 1.250 euro extra van VriendenLoterij

Financiële opsteker voor inrichting nieuwe clubhuis

Een grote verrassing voor voetbalclub C.S.V. de Leeuwarder Zwaluwen van de VriendenLoterij. De club was in de maand mei één van de succesvolste deelnemers aan de Nationale Belmaanden en ontvangt daarom nu eenmalig een extra bijdrage van 1.250 euro. De actie is een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen. C.S.V. de Leeuwarder Zwaluwen gaat het geld gebruiken voor de inrichting van het nieuwe clubhuis.

Jan Dijkstra, penningmeester bij C.S.V. de Leeuwarder Zwaluwen: “Fantastisch! Een extraatje van 1.250 euro. Een geweldige prestatie van iedereen die heeft gebeld. Onze oude kantine is net gesloopt en er wordt een heel nieuw complex gebouwd voor de club. Het nieuwe clubhuis wordt leeg opgeleverd en moeten we nog helemaal inrichten Geweldig dat we daar nu een start mee kunnen maken!”

De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De belactie van C.S.V. de Leeuwarder Zwaluwen leverde de club maar liefst 78 loten op. Daarmee scoorde de club in mei de derde plaats. Als de 78 loten een jaar blijven meespelen, dan kan C.S.V. de Leeuwarder Zwaluwen 7.332 euro bijschrijven aan de clubkas.

Nationale Belmaanden 2018
Tijdens de Nationale Belmaanden strijden clubs en verenigingen tegen elkaar vanuit hun eigen clubhuis. Doel van de actie is de structurele inkomsten vanuit de VriendenLoterij te vergroten. Vijf maanden lang wordt er iedere maand in totaal 10.000 euro verdeeld onder de vijf best scorende clubs en verenigingen.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club of vereniging, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn