Amsterdam,
26
februari
2018
|
16:09
Europe/Amsterdam

Dé uit Harderwijk op ereplaats bij Ajax- ADO dankzij VriendenLoterij

Dé van Putten uit Harderwijk zag zondag de wedstrijd Ajax- ADO in de Amsterdam ArenA van wel heel dichtbij. Hij won in de trekking van de VriendenLoterij een plaats op een speciale Fieldseat: een luxe, pluche stoel direct aan het veld. 

Dé: “Vorig jaar ben ik voor het laatst naar een wedstrijd van Ajax geweest, dus het werd wel weer eens tijd om te gaan! Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze speciale plekken aan het veld al een keer hoopte te winnen. Jammer dat de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel eindigde, maar de ervaring was heel vet. Ik zou zo nog een keer willen gaan!”

Ruim 1,2 miljoen euro voor jeugdopleiding Ajax
VriendenLoterij-deelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie (goed doel, club of vereniging) mee te spelen. Veel deelnemers kiezen ervoor om de jeugdopleiding van hun favoriete Eredivisieclub als begunstigde aan te wijzen. De jeugdopleiding van Ajax is een van de meest gesteunde jeugdopleidingen van de VriendenLoterij en ontving dit jaar een bijdrage van ruim 1,2 miljoen euro. In totaal verdeelde de Loterij ruim 4,4 miljoen euro onder jeugdopleidingen van Eredivisieclubs.

De clubs gebruiken de schenking aan de jeugdopleiding onder andere voor scholing, zodat jeugdspelers naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle jeugdspelers stromen namelijk door naar het betaalde voetbal.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn