Amsterdam,
23
mei
2018
|
17:17
Europe/Amsterdam

DETO uit Vriezenveen ontvangt 5.000 euro extra van VriendenLoterij

Een grote verrassing voor voetbalvereniging DETO uit Vriezenveen van de VriendenLoterij. De club is één van de succesvolste deelnemers aan de Nationale Belmaanden in april en ontvangt eenmalig een extra bijdrage van 5.000 euro. De actie is een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen. DETO gaat het geld gebruiken om de keuken in de kantine aan te pakken.

Erik Eshuis, penningmeester bij DETO: “Wat is dit gaaf! Ik ben heel trots op iedereen die heeft meegeholpen met bellen. Met deze extra bijdrage gaan we de keuken in de kantine vernieuwen. Heel fijn dat dat nu kan!”

De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De belactie van DETO leverde de club maar liefst 97 loten op. Daarmee scoorde de club in april de eerste plaats. Als de 97 loten een jaar blijven meespelen, dan kan DETO 9.118 euro bijschrijven aan de clubkas.

Nationale Belmaanden 2018
Tijdens de Nationale Belmaanden strijden clubs en verenigingen tegen elkaar vanuit hun eigen clubhuis. Doel van de actie is de structurele inkomsten vanuit de VriendenLoterij te vergroten. Vijf maanden lang wordt er iedere maand in totaal 10.000 euro verdeeld onder de vijf best scorende clubs en verenigingen.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club of vereniging, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn