Amsterdam,
12
augustus
2019
|
10:10
Europe/Amsterdam

Dierenambulance Rotterdam gaat voor tweede dierenambulance dankzij 10.000 euro van VriendenLoterij

Meer dieren helpen én nieuwe vrijwilligers opleiden

Groot feest voor Dierenambulance Rotterdam (DAR)! De nietsvermoedende vereniging is afgelopen weekend verrast met de titel ‘Club van de Week’ en ontvangt daarom een eenmalige bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij. DAR gaat het geld gebruiken om een tweede dierenambulance aan te schaffen, zodat zij meer dieren kan helpen én nieuwe vrijwilligers op kan leiden.

Jan Bungenaar, voorzitter van Vereniging Dierenambulance Rotterdam: “Het was een fantastische dag! We wisten van niets, dus het kwam als grote verrassing dat we benoemd zijn tot ‘Club van de Week’. Ons team bestaat uit zo’n dertig vrijwilligers en we zijn al een tijd hard aan het sparen voor een tweede dierenambulance. Dankzij de bijdrage van de VriendenLoterij kunnen we op zoek naar een kwalitatief sterke wagen om de dieren en hun baasjes in te vervoeren. Verder zullen we de wagen gebruiken om nieuwe vrijwilligers op te leiden, zodat we ons team uit kunnen breiden. Geweldig!”

‘Club van de Week
Club van de Week is een nieuwe campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zij kunnen een aanvraag indienen voor een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Denk hierbij aan: Verduurzamen van het clubhuis, de aanleg van een nieuw sportveld, muziekinstrumenten of het faciliteren van maatschappelijke activiteiten voor de buurt.

De komende acht maanden wordt wekelijks een aangesloten club, vereniging of stichting verrast met de titel ‘Club van de Week’ en met een eenmalige bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij om dit project te realiseren. Clubs kunnen zich nog het hele jaar aanmelden met een mooi project via www.vriendenloterij.nl/clubs.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Clubs, vereniging en stichtingen die nog niet zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, kunnen zich melden via www.vriendenloterij.nl/clubs.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn