Amsterdam,
14
februari
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Dirk Kuyt foundation organiseert eerste landelijke sportdag voor sporters met een beperking

VriendenLoterij maakt de Kampioenendag mogelijk met donatie van 135.000 euro

Een droom komt uit voor voetballer Dirk Kuyt. Op 3 juni organiseert hij voor het eerst in Nederland de Kampioenendag, een nationaal sportevenement voor sporters met een lichamelijke of verstandelijke beperking. De VriendenLoterij maakt deze dag mogelijk met een extra schenking van 135.000 euro. Gisteren verraste Irene Moors, ambassadeur van de VriendenLoterij, de nietsvermoedende Dirk Kuyt op Papendal met deze donatie.

Dirk Kuyt: “Ik kan het nog amper bevatten. Deze zondagmiddag was ik op Papendal en opeens staat Irene Moors voor mijn neus met een cheque van de VriendenLoterij. Mijn grote wens, het organiseren van een landelijke sportevenement voor sporters met een beperking komt hiermee uit! Met mijn team van de Dirk van de Kuyt Foundation zullen we deze ‘Kampioenendag’ op 3 juni gaan organiseren. Vanuit het hele land kunnen sporters met en zonder beperking deelnemen”.

Samen sporten toegankelijk maken voor mensen met een beperking
Naast een onvergetelijke sportdag neerzetten, heeft Dirk Kuyt nog een ander doel. Hij wil samen met negen sportbonden de organisatoren van sportevenementen aansporen het aanbod van sporten voor mensen met een beperking te vergroten. Daarom komt er 3 juni ook een inhoudelijk netwerkevent voor sportbonden, sportverenigingen en andere (toekomstige) sportgerelateerde organisaties. Het doel: kennis delen, inspireren en sector breed afspraken maken om sporten voor mensen met een beperking toegankelijker te maken.

Dirk Kuyt: “Het is mijn persoonlijke missie om de afstand tussen sporters met en zonder beperking te verkleinen. Om mensen met een beperking mee te laten doen heeft mijn foundation sinds 2005 al vele grote, maar ook kleine lokale evenementen ondersteund. De Kampioenendag op 3 juni wordt ons allergrootste event tot nu toe, ik verwacht dat zo’n 800 mensen met een beperking gaan meedoen.”

Tientallen andere goede doelen verrast met een schenking
De verrassing voor Dirk Kuyt en zijn foundation is georganiseerd in aanloop naar het VriendenLoterij Goed Geld Gala. Aanstaande woensdag 15 februari maakt de loterij hier bekend hoeveel zij in totaal dit jaar kan schenken aan goede doelen. Tientallen goede doelen en 3300 clubs en verenigingen staat een schenking te wachten.

Het VriendenLoterij Goed Geld Gala is woensdag 15 februari vanaf 16.30 uur ook via een videostream live te volgen op www.vriendenloterij.nl.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn