Amsterdam,
17
december
2018
|
12:51
Europe/Amsterdam

‘Een dag vol wonderen' voor diabetespatiënt Isa (12) uit Ermelo dankzij VriendenLoterij

"Isa is een voorbeeld voor andere mensen met een chronische ziekte"

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor diabetespatiënt Isa van Deuveren (12) uit Ermelo. Het Diabetes Fonds, waar Isa zich als vrijwilliger inzet, deed een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Afgelopen zondag was bij RTL 4 te zien hoe Isa werd verrast door Ingrid Jansen van de VriendenLoterij met een zorgeloze dag in de Efteling, zie video.

Isa heeft diabetes en moet continu op haar bloedsuikerspiegel letten en insuline spuiten. Als ze dat niet doet, dan loopt het slecht met haar af.

Miranda Mosch, medewerker acties en evenementen bij het Diabetes Fonds "Meer dan zes jaar geleden werd bij Isa diabetes type 1 ontdekt. Ze veranderde van een zorgeloze 5-jarige naar een meisje dat meerdere keren per dag in haar vingers moet prikken en insuline spuit, dat altijd koolhydraten moet tellen en rekening moet houden met elke activiteit die ze uitvoert. Wij leerden Isa bij het Diabetes Fonds kennen door haar succesvolle actie als vrijwilliger. Vorig jaar zette ze een creatieve actie op waarbij ze schriftjes versierde en verkocht. Daarmee haalde ze ruim 1.300 euro op voor het Diabetes Fonds!

Isa heeft een grote dosis zelfspot die bij haar positieve en ondernemende karakter inbegrepen zit. Ze is vastberaden om later fysiotherapeute te worden. Isa's omgeving ziet haar dan ook niet als diabetespatiënt, maar als Isa. Isa en haar gezin hebben geen dag vakantie van de ziekte maar laten zich niet kennen. Isa is daarmee echt een voorbeeld voor andere mensen met een chronische ziekte en met diabetes type 1 in het bijzonder. Geweldig dat we Isa en haar gezin dankzij het VriendenFonds van de VriendenLoterij een dag in het zonnetje mochten zetten!"

In deze video is te zien hoe Isa wordt verrast met haar hartenwens door VriendenLoterij-ambassadeur Ingrid Jansen én haar vriendinnetjes.
 

Diabetes Fonds en de VriendenLoterij
In Nederland leven 1,2 miljoen mensen met diabetes. De ziekte leidt vaak tot andere problemen zoals blindheid, hart- en vaatziekten en nierschade. De VriendenLoterij ondersteunt het Diabetes Fonds in haar missie om versneld oplossingen te vinden voor duizenden volwassenen en kinderen met diabetes. Sinds 2004 heeft het Diabetes Fonds, dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij, een totaalbedrag van 17,6 miljoen euro ontvangen.

VriendenFonds vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn