Amsterdam,
18
januari
2019
|
14:44
Europe/Amsterdam

Een droom komt uit: Sofie (6) uit Barendrecht op bezoek bij zeehondenopvang A Seal

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Sofie Zalm (6) uit Barendrecht. Sofie heeft een spierziekte en om haar een leuke dag te laten beleven deed de stichting Spieren voor Spieren een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Dennis van der Geest, ambassadeur van de VriendenLoterij, verraste haar met een bezoek aan zeehondenopvang A Seal in Stellendam. Hoe Sofie door Dennis van der Geest werd verrast is hier te zien.

Nadine Noorlander, relatiemanager bij Spieren voor Spieren: “Sofie is een vrolijk en gevoelig meisje. Ze maakt makkelijk vriendjes en houdt veel van dieren. Zeehonden zijn haar favoriet! Daarom was dit een geweldige dag voor Sofie. Ze heeft een spierziekte, waardoor iedere inspanning veel energie kost. Geweldig dat we dankzij een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij deze dag voor haar hebben kunnen organiseren. Ze heeft zó genoten!”

Spieren voor Spieren en VriendenLoterij
In Nederland lijden ongeveer 20.000 kinderen aan een spierziekte. Spieren voor Spieren wil alle spierziekten bij kinderen verslaan. Met partners, (sportieve) acties & evenementen door het hele land én met de inzet van kind- en topsportambassadeurs halen zij zoveel mogelijk geld op. Dit geld wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek en aan diagnostiek, behandeling en zorg in onder andere het Spieren voor Spieren Kindercentrum van het UMC Utrecht. De VriendenLoterij steunt Spieren voor Spieren sinds 2010 en heeft in totaal 3,8 miljoen euro aan de organisatie geschonken.

VriendenFonds vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn