Amsterdam,
13
september
2019
|
10:02
Europe/Amsterdam

Een nieuwe bus voor Stichting Rolerisuit dankzij 10.000 euro van VriendenLoterij

Van sloop tot koop dankzij benoeming tot Club van de Week

Groot feest voor Stichting Rolerisuit uit Breda! De stichting werd gisteren benoemd tot ‘Club van de Week’ en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij. Stichting Rolerisuit zet zich in om zoveel mogelijk mensen met beperkte mobiliteit mee op pad te nemen. Om aan de vraag te kunnen voldoen, gaat de stichting het geld gebruiken om een nieuwe bus aan te schaffen.

Joop Jansen, voorzitter van Stichting Rolerisuit: “We zijn gigantisch blij met dit bedrag! Onlangs is een van onze bussen uitgevallen. Hij was zo goed als klaar voor de sloop en moest dus vervangen worden, maar daar hadden we geen geld voor. We hebben ons toen opgegeven voor Club van de Week en zijn het nog geworden ook! We gaan het geld gebruiken om het laatste stuk van de bus te betalen, zodat we kunnen blijven rijden.”

‘Club van de Week’
Club van de Week is een nieuwe campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zij kunnen een aanvraag indienen voor een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Denk hierbij aan: het verduurzamen van het clubhuis, de aanleg van een nieuw sportveld, muziekinstrumenten of het faciliteren van maatschappelijke activiteiten voor de buurt.

Tussen mei en december wordt wekelijks een aangesloten club, vereniging of stichting verrast met de titel ‘Club van de Week’ en met een eenmalige bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij om dit project te realiseren. Clubs kunnen zich nog het hele jaar aanmelden met een mooi project via www.vriendenloterij.nl/clubs.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Clubs, vereniging en stichtingen die nog niet zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, kunnen zich melden via www.vriendenloterij.nl/clubs.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn