Amsterdam,
31
juli
2019
|
09:36
Europe/Amsterdam

Een nieuwe computer voor Thom uit Heerhugowaard dankzij het VriendenFonds van de VriendenLoterij

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Thom Hes (16) uit Heerhugowaard. Om ervoor te zorgen dat hij contact kan onderhouden met zijn online vrienden, deed Stichting Zeldzame Ziekten Fonds voor hem een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat zijn hartenwens in vervulling: Thom krijgt een nieuwe computer om met zijn vrienden te chatten en te gamen.

Yvonne Oberweis van Stichting Zeldzame Ziekten Fonds: “Thom heeft een zeldzame aandoening: Dysgenesis of the corpus callosum. Dit betekent dat de hersenbalk tussen zijn beide hersenhelften niet volledig ontwikkeld is. Hierdoor heeft Thom niet altijd even goed mee kunnen komen in het onderwijs. Omdat Thom maar een paar uur per week naar school kan, is het moeilijk voor hem om sociale contacten op te bouwen. Gelukkig heeft hij online fijne vrienden gemaakt, waarmee hij chat en online games speelt. Thom’s huidige computer houdt het niet lang meer vol. Omdat wij weten hoe belangrijk online contact voor Thom is, zijn wij blij dat wij hem via het VriendenFonds een nieuwe computer aan kunnen bieden.”

Thom is er stil van en reageert verrast: “Hier ben ik heel, héél erg blij mee!”.

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn