Amsterdam,
19
januari
2018
|
00:00
Europe/Amsterdam

Eritrese Mebrahtom verrast door VriendenLoterij met laptop voor inburgeringscursus

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Mebrahtom Tekeste (30) uit Nijmegen. KNCV Tuberculosefonds deed een aanvraag voor een laptop bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij zodat Mebrahtom de Nederlandse taal kan leren. Zo hoopt hij zijn grote droom te realiseren: werken in een garage.

Annet Reusken, consulent verpleegkundige bij KNCV Tuberculosefonds: “Mebrahatom is in 2015 naar Nederland gekomen als Eritrese vluchteling. In dat land komt tbc relatief veel voor. Ook tijdens de vlucht worden mensen besmet. Mebrahatom heeft ontzettend veel moed getoond door model te staan voor onze voorlichtingscampagne over tuberculose. Deze is gericht op landgenoten die net als hij uit Eritrea naar Nederland zijn gevlucht.”

Werken in een garage, net als in Eritrea
Annet Reusken vervolgt: “Dankzij Mebrahatom hebben we voorlichtingsmateriaal kunnen maken zodat deze vluchtelingen weten waarom het belangrijk is om zich te laten screenen op tuberculose of een tbc-infectie. Geweldig dat we Mebrahatom dankzij het VriendenFonds van de VriendenLoterij mogen bedanken voor zijn vrijwillige inzet met een laptop! Die zal hem helpen de Nederlandse taal sneller te leren en om zijn droom te verwezenlijken: werken in een garage. Net als in Eritrea.”

Mebrahtom Tekeste (30) is blij verrast: “Dit is super. Ik ben hier heel blij mee.”

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn