Amsterdam,
14
oktober
2019
|
14:51
Europe/Amsterdam

Fanfare St. Caecilia Broeksittard wint 25.000 euro in SBS6-programma Echt Waar?!

De vereniging gaat voor vernieuwing van de uniformen

Fanfare St. Caecilia Broeksittard heeft in het televisieprogramma Echt Waar?!, dat afgelopen zaterdag werd uitgezonden op SBS6, 25.000 euro in de wacht gesleept voor haar vereniging. Na een spannende strijd wist de vereniging die is aangesloten bij de VriendenLoterij, de helft van de totale prijzenpot van 50.000 euro te claimen voor het vernieuwen van de huidige uniformen.

Henri Latour, secretaris van Fanfare St. Caecilia vertelt: “De huidige uniformen en het vaandel van de fanfare zijn meer dan dertig jaar oud en dus toe aan vervanging. Niet alleen moeten de uniformen vervangen worden, maar ook hebben we gezien de groei van de fanfare op termijn extra uniformen nodig voor al die nieuwe jeugdleden.”

Echt Waar?! 
In Echt Waar?! leggen acteur Leo Alkemade en comedian Soundos el Ahmadi steeds twee verhalen of stellingen voor. Het is aan de kandidaten om in te schatten wie de waarheid spreekt en wie niet, om daarmee zoveel mogelijk geld te verdienen voor de club, vereniging of stichting waarvoor ze spelen. Het programma wordt gepresenteerd door Jan Versteegh.

In Echt Waar?! spelen clubs, verenigingen en stichtingen mee die zijn aangesloten bij de VriendenLoterij. In het programma wordt bovendien elke week de Club van de Week bekendgemaakt. Deze club, stichting of vereniging krijgt van de VriendenLoterij 10.000 euro om een maatschappelijk project te realiseren. Club van de Week is een nieuwe campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De actie loopt nog tot het einde van het jaar.

Echt Waar?! is ontwikkeld door Talpa Content en wordt geproduceerd door Talpa Producties. Het programma wordt wekelijks op zaterdag om 21.30 uur uitgezonden bij SBS6. 

Structurele financiële steun vanuit de VriendenLoterij
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Clubs, vereniging en stichtingen die nog niet zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, kunnen zich melden via www.vriendenloterij.nl/clubs.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn