Amsterdam,
17
februari
2022
|
09:19
Europe/Amsterdam

Fortresse Holland in Hellevoetsluis ontvangt 380.000 euro van VriendenLoterij

Bijdrage voor unieke maritieme belevenis

Samenvatting

Mooi nieuws voor Fortresse Holland! Het nieuwe binnen- en buitenmuseum dat het maritieme verhaal van Hellevoetsluis gaat vertellen, is namelijk op feestelijke wijze verrast met een cheque van 380.000 euro van de VriendenLoterij. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 met een bedrag van bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. 

“Dankzij onze 1,1 miljoen deelnemers kunnen wij een wezenlijke bijdrage leveren aan het behoud van cultureel erfgoed. We zijn dan ook trots dat we Fortresse Holland kunnen steunen, zodat het publiek via het museum kennis kan maken met de nog relatief onbekende rijke maritieme historie van Hellevoetsluis.” aldus Dorine Manson, managing director van de VriendenLoterij.

Directeur Duncan Peltenburg: "Wat een gigantische opsteker voor de inzet en het enthousiasme van al onze medewerkers en vrijwilligers. Fortresse Holland is een relatief jonge organisatie die over een rijke geschiedenis vertelt. Deze toekenning zorgt ervoor dat wij samen met de VriendenLoterij de volgende fase kunnen realiseren en een impuls kunnen geven aan de beleving van ons publiek."

Bijna 134 miljoen euro voor culturele partners en goede doelen
De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Dankzij de 1,1 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2021 opgeteld een bedrag van bijna € 134 miljoen schenken aan 57 culturele partners en bijna 3500 goede doelen.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn