Amsterdam,
23
mei
2018
|
17:21
Europe/Amsterdam

Fortuna Sittard ontvangt 2.500 euro extra van VriendenLoterij

Een grote verrassing voor Fortuna Sittard van de VriendenLoterij. De club is één van de succesvolste deelnemers aan de Nationale Belmaanden in april en ontvangt eenmalig een extra bijdrage van 2.500 euro. De actie is een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen. Fortuna Sittard gaat het geld gebruiken voor de Fortuna Sittard Academy, waar talentvolle jeugdspelers worden opgeleid tot betaald voetballer.

Isitan Gün, voorzitter RvC bij Fortuna Sittard: “Op onze trouwe fans kunnen we altijd rekenen, dat blijkt nu ook weer! Een dik compliment naar hen, maar natuurlijk ook naar onze medewerker en spelers die aan dit resultaat gewerkt hebben. Echt een top prestatie! Het geld gaat naar onze toekomst: de Fortuna Sittard Academy!”

De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De belactie van Fortuna Sittard leverde de club maar liefst 95 loten op. Daarmee scoorde de club in april de tweede plaats. Als de 95 loten een jaar blijven meespelen, dan kan Fortuna Sittard 8.930 euro bijschrijven aan de clubkas.

Nationale Belmaanden 2018
Tijdens de Nationale Belmaanden strijden clubs en verenigingen tegen elkaar vanuit hun eigen clubhuis. Doel van de actie is de structurele inkomsten vanuit de VriendenLoterij te vergroten. Vijf maanden lang wordt er iedere maand in totaal 10.000 euro verdeeld onder de vijf best scorende clubs en verenigingen.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club of vereniging, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn