Amsterdam,
26
april
2018
|
10:54
Europe/Amsterdam

Gloednieuwe tandem voor topsporter Rick Veldkamp uit Roden

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Rick Veldkamp (20) uit Roden. Rick heeft een visuele beperking en is actief in tandem rijden, een discipline binnen para-cycling. Fonds Gehandicaptensport deed voor hem een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij voor een gloednieuwe op maat gemaakte tandem. Aanstaande zondag is in ‘VriendenLoterij De Winnaars’ bij RTL 4 te zien hoe Rick door VriendenLoterij-ambassadeur Lucille Werner wordt verrast.

Rick Veldkamp (20) is blij verrast: “Wát ben ik hier blij mee! Mijn hele leven draait om fietsen en deze tandem gaat mij enorm helpen bij mijn fietscarrière. Mijn grootste droom is om mee te doen aan de Paralympische Spelen. Dat doel komt nu weer een stukje dichterbij. Geweldig!”

Ellen Taal, senior medewerking werving bij Fonds Gehandicaptensport: “Rick Veldkamp is een jongen van 20 jaar oud met een visuele handicap. Rick is dol op fietsen; het is zijn lust en zijn leven. Vanwege zijn visuele handicap is het voor hem niet mogelijk om zelfstandig te fietsen. Rick fietst daarom samen met zijn valide maatje Luc op een tandem. Op dit moment maakt hij gebruik van een leenfiets, maar om zijn sport uit te oefenen en zijn talent optimaal te benutten is een eigen tandem noodzakelijk. Rick is al een tijdje bezig om het geld hiervoor bij elkaar te krijgen. Geweldig dat we hem nu – dankzij een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij –kunnen verrassen met een gloednieuwe tandem.”

Hartenwens bij RTL 4
De verrassing voor Rick uit Roden is op zondag 29 april te zien in het televisieprogramma ‘VriendenLoterij De Winnaars’, dat iedere zondag rond 19.20 uur wordt uitgezonden bij RTL 4.

VriendenFonds vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn