Amsterdam,
03
oktober
2019
|
10:28
Europe/Amsterdam

GZC DONK uit Gouda is ‘Club van de Week' en gaat voor nieuwe startblokken

Groot feest voor GZC DONK uit Gouda! De zwemclub werd gisteren benoemd tot ‘Club van de Week' en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij. GZC DONK gaat het geld gebruiken om nieuwe startblokken aan te schaffen, zodat deze voldoen aan de eisen van o.a. de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond (KNZB), waardoor evenementen zoals nationale kampioenschappen georganiseerd kunnen worden. 

Gabriëlla van Muiden, voorzitter van GZC DONK: "Als vereniging vervullen wij een belangrijke sportieve én maatschappelijke rol in Gouda. Deze titel voelt als een erkenning en deze bijdrage van de VriendenLoterij geeft ons een financieel steuntje in de rug bij al onze activiteiten. De bijdrage wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuwe startblokken, die de sportbeoefening op elk niveau ondersteunen en het mogelijk maken dat evenementen, zoals nationale kampioenschappen georganiseerd kunnen worden." 

‘Club van de Week'
Club van de Week is een nieuwe campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zij kunnen een aanvraag indienen voor een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Denk hierbij aan: verduurzamen van het clubhuis, de aanleg van een nieuw sportveld, muziekinstrumenten of het faciliteren van maatschappelijke activiteiten voor de buurt. 

Tussen mei en december wordt wekelijks een aangesloten club, vereniging of stichting verrast met de titel ‘Club van de Week' en met een eenmalige bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij om dit project te realiseren. Clubs kunnen zich nog het hele jaar aanmelden met een mooi project via www.vriendenloterij.nl/clubs

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Clubs, vereniging en stichtingen die nog niet zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, kunnen zich melden via www.vriendenloterij.nl/clubs.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn