Amsterdam,
13
december
2017
|
15:30
Europe/Amsterdam

Haagse Ajax-fan zit als VIP aan het veld bij Ajax- PSV dankzij VriendenLoterij

Herman Kleijweg (58) uit Den Haag zag zondag de wedstrijd Ajax-PSV in de Amsterdam ArenA van wel heel dichtbij. Hij won in de trekking van de VriendenLoterij een plaats op een speciale Fieldseat: een luxe, pluche stoel direct aan het veld. Samen met zijn vrouw en twee zoons trotseerde Herman de winterse kou en zag hij hoe Ajax met 3-0 van PSV won. 

Herman Kleijweg uit Den Haag: “Ik speel al acht jaar mee met de VriendenLoterij om de jeugdopleiding van Ajax te steunen. Toen ik hoorde dat ik de wedstrijd samen met drie introducees van zó dichtbij mocht gaan zien, was ik heel verrast. Ik win wel eens een chocoladereep, wat ook leuk is, maar dít? Dit had ik nooit verwacht! Met warme Ajax-dekens over onze benen hebben we de wedstrijd gekeken. Na de rust scoorde Ajax maar liefst drie doelpunten, vlak voor onze neus! Het was een unieke ervaring. In één woord: fantastisch.”

Ruim 1 miljoen euro voor jeugdopleiding Ajax
VriendenLoterij-deelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie (goed doel, club of vereniging) mee te spelen. Veel deelnemers kiezen ervoor om de jeugdopleiding van hun favoriete Eredivisieclub als begunstigde aan te wijzen. De jeugdopleiding van Ajax is een van de meest gesteunde jeugdopleidingen van de VriendenLoterij en ontving dit jaar een bijdrage van ruim 1 miljoen euro. In totaal verdeelde de Loterij ruim 4 miljoen euro onder jeugdopleidingen van Eredivisieclubs.De clubs gebruiken de schenking aan de jeugdopleiding onder andere voor scholing, zodat jeugdspelers naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle jeugdspelers stromen namelijk door naar het betaalde voetbal.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn