Amsterdam,
15
oktober
2018
|
14:05
Europe/Amsterdam

Hans (72) uit Enschede wint 100.000 euro in VriendenLoterij PrijzenMarathon

Goed nieuws voor Hans (72) uit Enschede. Hij wint tijdens de nationale actie ‘VriendenLoterij PrijzenMarathon voor Metakids’ een geldprijs van 100.000 euro. Hans werd door VriendenLoterij ambassadeur Irene Moors verrast, toen hij nietsvermoedend op de bowlingbaan stond. Irene vroeg Hans mee naar buiten te komen, waar op dat moment een vliegtuig overvloog met de tekst ‘Gefeliciteerd Hans!’

Hans: “Zo, te gek hé! Hier kan ik wel wat mee: een paar nieuwe bowlingballen, een reisje maken. Dit komt zeker goed terecht.”

Deze maand organiseert de VriendenLoterij samen met Metakids een nationale actie voor kinderen met een metabole ziekte. Daarom werd Hans op deze bijzondere manier verrast. De uitreiking aan Hans werd uitgezonden bij RTL 4 en is hier online terug te zien.

VriendenLoterij PrijzenMarathon voor Metakids
Ruim 10.000 gezinnen in Nederland hebben één of meer kinderen met een metabole ziekte. Hun stofwisseling werkt niet goed en dat sloopt hun lichaam. Metabole ziekten zijn zelfs een van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Op dit moment organiseert de VriendenLoterij samen met Metakids de VriendenLoterij PrijzenMarathon. Iedereen die tot en met 31 oktober gaat meespelen, draagt met de helft van ieder lot direct bij aan een landelijk samenwerkingsverband voor onderzoek en behandeling, zodat kinderen met een metabole ziekte snel en blijvend geholpen kunnen worden.

Kijk voor meer informatie op vriendenloterij.nl/metakids.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn