Amsterdam,
20
oktober
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Harm uit Uithuizen fietst vrijheid weer tegemoet dankzij VriendenLoterij

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor de 46-jarige Harm Post uit Uithuizen. NOVO wgs Klinkhamer, een wooncomplex voor mensen met een verstandelijke beperking, deed samen met Harm een aanvraag bij het VriendenFonds voor een elektrische fiets.

Hilleen Zandberg, persoonlijk begeleider bij NOVO wgs Klinkhamer: “Harm heeft door vroegere activiteiten veel last van lichamelijke beperkingen. Hij heeft een aangeboren heupafwijking en versleten schouders van werken in de visserij. Aan beide schouders is hij al meerdere keren geopereerd, maar de pijn gaat niet weg. Passend werk of een geschikte dagbesteding vinden is daarom erg lastig.”

Dromen van onafhankelijkheid
“Harm heeft een passie voor fotografie en is hobby-fotograaf. Voor het maken van zijn foto’s trekt hij graag door het Groninger landschap. Vroeger deed Harm dit op de fiets, maar lange afstanden fietsen gaat niet meer. Hij is afhankelijk geworden van onze begeleiding en de dienstauto. Dit ervaart Harm als een enorme beperking in zijn vrijheid. Hij droomt daarom al lange tijd van een elektrische fiets. Op die manier worden zijn spieren minder belast en kan hij langere afstanden fietsen.

Kers op de taart
“Zelf schreef Harm al een ander fonds aan. Zij hebben de eerste toekenning gedaan. Geweldig dat het VriendenFonds de hartenwens nu compleet maakt en wij Harm hebben kunnen verrassen met een elektrische fiets! Als kers op de taart kreeg hij van de fietsenhandel in Uithuizen ook nog een mooie navigatiecomputer voor op zijn fiets. Dankzij het VriendenFonds krijgt Harm zijn zelfstandigheid en vrijheid weer terug.”

Harm Post (46) is blij verrast: “Ik heb nu al meer kilometers gereden op mijn elektrische fiets dan de afgelopen jaren bij elkaar opgeteld! Ik voel me weer mobiel en heb mijn vrijheid terug, daar ben ik erg blij mee. Tijdens de Groningen Week, een evenement in Uithuizen en omgeving, ben ik heerlijk gaan fietsen en heb ik veel mooie foto’s gemaakt van de verschillende versieringen. Ik ben het VriendenFonds eeuwig dankbaar, zonder hen was dit nooit gebeurd!”

VriendenFonds vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn