Amsterdam,
29
november
2017
|
12:33
Europe/Amsterdam

Hartpatiënt Wesley uit Wijk aan Zee als VIP bij Ajax dankzij VriendenLoterij

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Wesley Kist (19) uit Wijk aan Zee. De Hartstichting deed een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij voor een geheel verzorgde VIP-dag bij Ajax. VriendenLoterij-presentatrice Ingrid Jansen verraste Wesley thuis met het mooie nieuws. Het verrassingsmoment is hier te zien op het YouTube-kanaal van de VriendenLoterij.

Wesley heeft een levensbedreigende hartaandoening. Sinds drie jaar werken ook zijn longen slecht. Zijn bloed wordt hierdoor steeds dikker waardoor het op een gegeven moment ‘cement’ wordt, zoals zijn vader zegt. Wesley krijgt 24 uur per dag zuurstof en ‘s nachts sondevoeding. Het is een wonder dat Wesley nog leeft.

Claudia Vollebregt van de Hartstichting: “Ondanks zijn aandoening is Wesley altijd positief en heeft hij een lach op zijn gezicht. Daarnaast zet hij zich in als vrijwilliger voor de Hartstichting. Hij is actief op de jongerenredactie van TEAMHartvrienden, een online platform waar jongeren van 12 tot 18 jaar met een hartaandoening ervaringen met elkaar uitwisselen. Daar hebben we veel bewondering voor. Wesley is een groot Ajax-fan. Geweldig dat wij hem namens het VriendenFonds van de VriendenLoterij mochten verrassen met een exclusieve rondleiding door de Amsterdam Arena, een ontmoeting met de spelers, een gesigneerde bal én dat hij voor het eerst in zijn leven een wedstrijd bij mocht wonen!”

Wesley (19): “Mijn toekomst ziet er niet goed uit. Ik zal niet heel lang meer leven. Ik wilde altijd nog een keer op het veld van Ajax staan. Die droom is nu uitgekomen! Ajax betekent heel veel voor mij. Klaas Jan Huntelaar is echt mijn held. Het was heel leuk dat ik hem, en het team, heb mogen ontmoeten!”

 

Verrassing op YouTube te zien
Iedere drie weken bezoekt Ingrid Jansen namens het VriendenFonds van de VriendenLoterij totaal onverwachts een vrijwilliger en laat zij hun hartenwens op spectaculaire wijze in vervulling gaan. De verrassing is terug te zien in de serie ‘Make it Happen’ op het YouTube-kanaal van de VriendenLoterij. In deze video zie je hoe Wesley werd verrast.

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn