Amsterdam,
06
december
2019
|
11:43
Europe/Amsterdam

Heemskerkse Golfclub ontvangt 1.250 euro extra van VriendenLoterij

Een grote verrassing voor de Heemskerkse Golfclub. De club is één van de succesvolste deelnemers aan de ‘Samen voor je Club’-actie van de VriendenLoterij in oktober en ontvangt daarom eenmalig een extra bijdrage van 1.250 euro. De Heemskerkse Golfclub gaat het geld gebruiken voor het plaatsen van zonnepanelen.

Gideon Spermon, verenigingssecretaris bij de Heemskerkse Golfclub: “We zijn ontzettend blij met dit bedrag! We willen heel graag zonnepanelen plaatsen op het dak van het clubgebouw. Daar hebben we subsidie voor aangevraagd en als die toegekend wordt én de constructie van het dak blijkt geschikt te zijn, gaan ze er zeker komen. Daarbij komt dit bedrag ook weer goed van pas.”

Samen voor je Club 2019
Tijdens de ‘Samen voor je Club’-actie strijden clubs, verenigingen en stichtingen tegen elkaar vanuit hun eigen clubhuis. Doel van de actie is de structurele inkomsten vanuit de VriendenLoterij te vergroten. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club.

De belactie van de Heemskerkse Golfclub leverde de club maar liefst 105 loten op. Daarmee scoorde de club in oktober de derde plaats. Als de 105 loten een jaar lang actief blijven, dan kan de Heemskerkse Golfclub 10.106 euro toevoegen aan de clubkas.

Daarnaast wordt er drie maanden lang iedere maand in totaal 7.500 euro verdeeld onder de vijf best scorende clubs, verenigingen en stichtingen. Met dit bedrag kunnen zij net zoals de Heemskerkse Golfclub een project verwezenlijken voor hun eigen club of vereniging.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs, verenigingen en stichtingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn