Amsterdam,
20
juni
2022
|
20:30
Europe/Amsterdam

Hermitage Amsterdam ontvangt 569.050 euro van VriendenLoterij

Schenking voor Winterfestival aan de Amstel

Samenvatting

Den Haag, 20 juni 2022 – Goed nieuws voor Hermitage Amsterdam. Vanmiddag werd directeur Annabelle Birnie tijdens het traditionele VriendenLoterij Goed Geld Gala in Kunstmuseum Den Haag verrast met een bijdrage van 569.050 euro. De tuin van het museum wordt dankzij deze gift drie jaar lang gedurende de winter omgetoverd tot een bruisende culturele ontmoetingsplek voor jong en oud.  

De toekomst 
Na de recente ontwikkelingen in Oekraïne bezint Hermitage Amsterdam zich op de toekomst. De stukken uit de laatste tentoonstelling zijn terug naar Rusland en bevriende musea zoals het Rijksmuseum, Mauritshuis, Van Gogh Museum en Museum Boijmans Van Beuningen helpen het museum met bijzondere bruiklenen zodat het museum open kan blijven voor publiek. In de tussentijd ontwikkelt de organisatie nieuwe plannen voor de toekomst. Met deze bijdrage helpt de VriendenLoterij de Hermitage de komende drie jaar de winter door. 

Winterfestival 
Drie achtereenvolgende winters tovert Hermitage Amsterdam de tuin om tot een plek waar cultuur wordt beleefd in alle vormen en in samenwerking met diverse partners. Optredens van talenten van theater De Meervaart, participatieve programma’s van OSCAM (Open Space Contemporary Art Museum, een biologische versmarkt en een ijsbaan maken deel uit van de plannen). Aangezien het Amsterdam Museum en het Museum van de Geest momenteel in de Dutch Heritage huizen, zullen ook deze instellingen deel uitmaken van dit Winterfestival. 

Dorine Manson, managing director van de VriendenLoterij: “Mooi om te zien dat musea in Nederland Hermitage Amsterdam op verschillende manieren helpen om publiek te trekken naar het museum. Het museum is al jaren een zeer gewaardeerd partner van de VriendenLoterij. Ook wij blijven, dankzij onze deelnemers, nieuwe initiatieven ondersteunen die het museum ontwikkelt voor de toekomst. Het Winterfestival aan de Amstel is daar een goed voorbeeld van. Met deze schenking kunnen de voorbereidingen voor deze winter van start gaan”.  

134 miljoen voor het cultuur en welzijn in Nederland  
De VriendenLoterij schenkt dit jaar een bedrag van 134 miljoen euro aan organisaties op het gebied van cultuur, behoud van cultureel erfgoed en welzijn. Dankzij de loterijdeelnemers gaat van ieder lot tenminste 40% van de inleg naar de goede doelen en culturele partners.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn