Amsterdam,
18
april
2018
|
17:26
Europe/Amsterdam

HKC Haarlem ontvangt 500 euro extra van VriendenLoterij

Een grote verrassing voor korfbalvereniging HKC Haarlem van de VriendenLoterij. De club is één van de succesvolste deelnemers aan de Nationale Belmaanden in februari en ontvangt eenmalig een extra bijdrage van 500 euro. De actie is een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen. HKC Haarlem gaat het geld gebruiken voor de organisatie van korfbalclinics op scholen.

Nel Bartman, penningmeester bij HKC Haarlem: “Geweldig! Dit is echt een leuke meevaller voor HKC Haarlem. We gaan het geld gebruiken om korfbalclinics te organiseren op scholen. Zo hopen we nog meer kinderen kennis te laten maken met korfbal.”

De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De belactie van HKC Haarlem leverde de club maar liefst 53 loten op. Daarmee scoorde de club in februari de vijfde plaats. Als de 53 loten een jaar blijven meespelen, dan kan HKC Haarlem 4.982 euro bijschrijven aan de clubkas.

Nationale Belmaanden 2018
Tijdens de Nationale Belmaanden strijden clubs en verenigingen tegen elkaar vanuit hun eigen clubhuis. Doel van de actie is de structurele inkomsten vanuit de VriendenLoterij te vergroten. Drie maanden lang wordt er iedere maand in totaal 10.000 euro verdeeld onder de vijf best scorende clubs en verenigingen.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club of vereniging, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn