Amsterdam,
05
december
2017
|
10:00
Europe/Amsterdam

HKV/Ons Eibernest uit Den Haag ontvangt 1.750 euro extra van VriendenLoterij

Een grote verrassing voor korfbalvereniging HKV/Ons Eibernest uit Den Haag van de VriendenLoterij. De club eindigde op de tweede plaats tijdens de Samen voor je Club-actie in oktober en ontvangt eenmalig een extra bijdrage van 1.750 euro. De actie is een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen. HKV/Ons Eibernest gaat het geld onder andere gebruiken om een G-team op te zetten.

Arvind Ramchandani, bestuurslid bij HKV/Ons Eibernest: “Wat een verrassing! We hoopten al stiekem dat we hoog zouden eindigen, maar dit hadden we niet verwacht. We hebben met 22 vrijwilligers gebeld: spelers, bestuursleden en ouders. Iedereen deed mee en daar zijn we ontzettend trots op. We willen graag een G-team opzetten en hen van de juiste begeleiding voorzien, daar is geld voor nodig. De opbrengst van de belactie gaat daarnaartoe én naar de jeugdkampen. Leuk dat we daar nu ook een extraatje voor hebben.”

De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De belactie van HKV/Ons Eibernest leverde de club maar liefst 82 loten op. Daarmee scoorde de club in oktober de tweede plaats. Als de 82 loten een jaar blijven meespelen, dan kan HKV/Ons Eibernest 7.708 euro bijschrijven aan de clubkas.

Samen voor je Club
Het is voor het eerst dat de VriendenLoterij de Samen voor je Club-actie organiseert. Tijdens deze actie strijden clubs en verenigingen tegen elkaar vanuit hun eigen clubhuis. Doel van de actie is de structurele inkomsten vanuit de VriendenLoterij te vergroten. Drie maanden lang wordt er iedere maand in totaal 7.000 euro verdeeld onder de vijf best scorende clubs en verenigingen.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club of vereniging, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn