Amsterdam,
23
april
2018
|
13:31
Europe/Amsterdam

Hockeyvereniging HDM uit Den Haag ontvangt 2.500 euro extra van VriendenLoterij

Een grote verrassing voor hockeyvereniging HDM uit Den Haag van de VriendenLoterij. De club is één van de succesvolste deelnemers aan de Nationale Belmaanden in januari en ontvangt eenmalig een extra bijdrage van 2.500 euro. De actie is een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen. HDM gaat het geld gebruiken om het 110-jarig bestaan van de vereniging te vieren.

Sander Overgaag, voorzitter lustrumcommissie bij HDM: “Fantastisch om te zien dat zoveel leden van HDM loten gekocht hebben om de vereniging te steunen. We gaan deze extra bijdrage gebruiken voor de festiviteiten rondom het 110-jarig bestaan van onze vereniging. Onze vrijwilligers en deze extra inkomsten zijn voor ons heel belangrijk. Zo kunnen we nóg meer activiteiten organiseren.”

De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De belactie van HDM leverde de club maar liefst 185 loten op. Daarmee scoorde de club in januari de tweede plaats. Als de 185 loten een jaar blijven meespelen, dan kan HDM 17.390 euro bijschrijven aan de clubkas.

Nationale Belmaanden 2018
Tijdens de Nationale Belmaanden strijden clubs en verenigingen tegen elkaar vanuit hun eigen clubhuis. Doel van de actie is de structurele inkomsten vanuit de VriendenLoterij te vergroten. Drie maanden lang wordt er iedere maand in totaal 10.000 euro verdeeld onder de vijf best scorende clubs en verenigingen.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club of vereniging, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn