Amsterdam,
03
december
2018
|
16:56
Europe/Amsterdam

Inwoner Moordrecht wint ereplaats Feyenoord- PSV bij VriendenLoterij

Alindo Vasconcelos (68) uit Moordrecht zag zondag 2 december de wedstrijd Feyenoord-PSV in De Kuip in Rotterdam van wel heel dichtbij. Alindo won in de trekking van de VriendenLoterij een plaats in een speciale VIP dug-out direct aan het veld. Samen met zijn kleindochter, een vriend en diens kleindochter zag Alindo hoe Feyenoord met 2-1 won van PSV. 

Alindo Vasconcelos: "Ik ben een echte Feyenoord-fan; ik heb 30 jaar lang een seizoenkaart gehad. Maar deze ervaring, zo dicht aan het veld en zo dicht bij de spelers, was helemaal geweldig. Zoiets maak je niet vaak mee. Super om dit met een goede vriend en onze kleindochters mee te kunnen maken."  

Ruim 1,3 miljoen euro voor jeugdopleiding Feyenoord 
VriendenLoterij-deelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie (goed doel, club of vereniging) mee te spelen. Veel deelnemers kiezen ervoor om de jeugdopleiding van hun favoriete Eredivisieclub als begunstigde aan te wijzen. De jeugdopleiding van Feyenoord is de meest gesteunde jeugdopleiding van de VriendenLoterij en ontving dit jaar een bijdrage van ruim 1,3 miljoen euro. In totaal verdeelde de Loterij ruim 4,4 miljoen euro onder jeugdopleidingen van Eredivisieclubs.  

De clubs gebruiken de schenking aan de jeugdopleiding onder andere voor scholing, zodat jeugdspelers naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle jeugdspelers stromen namelijk door naar het betaalde voetbal. 

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn