Amsterdam,
07
november
2017
|
09:25
Europe/Amsterdam

Jason uit Amsterdam-Oost op ereplaats aan het veld bij Ajax- FC Utrecht dankzij VriendenLoterij

Jason Chong (46) uit Amsterdam-Oost zag zondag 5 november de wedstrijd Ajax- FC Utrecht in de Amsterdam ArenA van wel heel dichtbij. Hij won in de trekking van de VriendenLoterij een plaats op een speciale Fieldseat: een luxe, pluche stoel direct aan het veld. Samen met zijn twee zoons en een vriend zag Jason de wedstrijd vanuit deze speciale Fieldseat.

Jason Chong (46): “Dit was een hele leuke ervaring! Normaal gesproken zie je zo’n wedstrijd van bovenaf. Nu zit je direct aan het veld en zie je het spel door de ogen van de spelers. Ik speel mee met de VriendenLoterij om de jeugdopleiding van Ajax te steunen. En natuurlijk om mooie prijzen te winnen, zoals deze.”

Ruim 1 miljoen euro voor jeugdopleiding Ajax
VriendenLoterij-deelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie (goed doel, club of vereniging) mee te spelen. Veel deelnemers kiezen ervoor om de jeugdopleiding van hun favoriete Eredivisieclub als begunstigde aan te wijzen. De jeugdopleiding van Ajax is een van de meest gesteunde jeugdopleidingen van de VriendenLoterij en ontving dit jaar een bijdrage van ruim 1 miljoen. In totaal verdeelde de Loterij ruim 4 miljoen euro onder jeugdopleidingen van Eredivisieclubs.De clubs gebruiken de schenking aan de jeugdopleiding onder andere voor scholing, zodat jeugdspelers naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle jeugdspelers stromen namelijk door naar het betaalde voetbal.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn