Amsterdam,
09
april
2018
|
12:06
Europe/Amsterdam

Joke uit Rijsbergen op ereplaats bij Ajax-Heracles dankzij VriendenLoterij

Joke Gosens uit Rijsbergen zag zondag de wedstrijd Ajax-Heracles in de Amsterdam ArenA van wel heel dichtbij. Zij won in de trekking van de VriendenLoterij een plaats op een speciale Fieldseat: een luxe, pluche stoel direct aan het veld. Samen met een vriendin en haar dochter met haar partner zag Joke hoe Ajax met 1-0 van Heracles won.

Joke Gosens uit Rijsbergen: “Wat was dit super om mee te maken! Ik speel nu een aantal jaar mee met de VriendenLoterij en ben ooit gaan meespelen om de jeugdopleiding van Ajax te steunen. Natuurlijk ook voor de mooie prijzen, zoals deze plek aan het veld! We hebben onwijs genoten.”

Ruim 1,2 miljoen euro voor jeugdopleiding Ajax
VriendenLoterij-deelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie (goed doel, club of vereniging) mee te spelen. Veel deelnemers kiezen ervoor om de jeugdopleiding van hun favoriete Eredivisieclub als begunstigde aan te wijzen. De jeugdopleiding van Ajax is een van de meest gesteunde jeugdopleidingen van de VriendenLoterij en ontving dit jaar een bijdrage van ruim 1,2 miljoen euro. In totaal verdeelde de Loterij ruim 4,4 miljoen euro onder jeugdopleidingen van Eredivisieclubs.

De clubs gebruiken de schenking aan de jeugdopleiding onder andere voor scholing, zodat jeugdspelers naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle jeugdspelers stromen namelijk door naar het betaalde voetbal.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn