Amsterdam,
30
mei
2018
|
17:24
Europe/Amsterdam

Korfbalvereniging Focus uit Etten-Leur ontvangt 1.250 euro extra van VriendenLoterij

Een grote verrassing voor korfbalvereniging Focus uit Etten-Leur van de VriendenLoterij. De club is één van de succesvolste deelnemers aan de Nationale Belmaanden in april en ontvangt eenmalig een extra bijdrage van 1.250 euro. De actie is een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen. KV Focus gaat het geld gebruiken voor een speeltoestel en het terras bij het clubhuis.

Annemieke Robbeson, bestuurslid bij KV Focus: “Geweldig! Heel leuk dat we het als kleine vereniging voor elkaar hebben gekregen om maar liefst 66 loten te verkopen. Deze bonus komt ons heel goed uit! Hiermee gaan we het exterieur van het clubhuis aanpakken: er komt een speeltoestel voor de jonge jeugdspelers en het terras wordt vernieuwd zodat men buiten beter van de wedstrijden kan genieten.”

De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De belactie van KV Focus leverde de club maar liefst 66 loten op. Daarmee scoorde de club in april de derde plaats. Als de 66 loten een jaar blijven meespelen, dan kan KV Focus 6.204 euro bijschrijven aan de clubkas.

Nationale Belmaanden 2018
Tijdens de Nationale Belmaanden strijden clubs en verenigingen tegen elkaar vanuit hun eigen clubhuis. Doel van de actie is de structurele inkomsten vanuit de VriendenLoterij te vergroten. Vijf maanden lang wordt er iedere maand in totaal 10.000 euro verdeeld onder de vijf best scorende clubs en verenigingen.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club of vereniging, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn