Amsterdam,
06
maart
2018
|
16:08
Europe/Amsterdam

Kunstzinnige hartenwens René uit Volendam vervuld dankzij VriendenLoterij

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor René Schilder (38) uit Volendam. De Nederlandse Brandwonden Stichting, waar René zich voor inzet, deed een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Afgelopen zondag was bij RTL 4 te zien hoe René werd verrast met een paar unieke schoenen beschilderd door kunstenares Marieke Hulsegge.

Marijne Landman, coördinator marketing en relatiemanagement bij Nederlandse Brandwonden Stichting: “René is één van de slachtoffers van de nieuwjaarsbrand in Café ’t Hemeltje in Volendam. We zijn ontzettend onder de indruk van zijn positieve kracht en manier waarop hij met zijn verwondingen is omgegaan. Op ons verzoek heeft René tijdens een benefietgala van de Brandwonden Stichting zijn verhaal gedaan en heeft hij ook nog eens een waanzinnig bedrag gedoneerd. Tijdens de veiling kwamen er een paar unieke schoenen voorbij, die waren beschilderd door kunstenares Marieke Hulsegge. Ik ving het gesprek met zijn vrouw op, waaruit bleek dat hij die schoenen heel graag wilde hebben. Geweldig dat wij hem nu deze schoenen kunnen aanbieden dankzij een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Op die manier kunnen we hem bedanken voor zijn inspirerende verhaal tijdens het benefiet.”

René Schilder (38) is blij verrast: “Hier word ik echt blij van! Ik ben ontzettend verrast. Dank je wel!”

In deze video is te zien hoe René wordt verrast met zijn hartenwens door VriendenLoterij-ambassadeur Wolter Kroes.

Nederlandse Brandwonden Stichting
De belangrijkste doelen van de Nederlandse Brandwonden Stichting zijn het voorkomen van brandwonden en het beperken van leed ten gevolge van brandwonden. Er wordt gewerkt aan preventie, het verbeteren van (na)zorg, lotgenotencontact en onderzoek, bijvoorbeeld naar pijnbestrijding bij de behandeling van brandwonden.

VriendenFonds vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn