Amsterdam,
19
juli
2018
|
14:56
Europe/Amsterdam

Larensche Mixed Hockey Club ontvangt 750 euro extra van VriendenLoterij

Een grote verrassing voor de Larensche Mixed Hockey Club van de VriendenLoterij. De club was in de maand mei één van de succesvolste deelnemers aan de Nationale Belmaanden en ontvangt daarom nu eenmalig een extra bijdrage van 750 euro. De actie is een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen. De Larensche MHC gaat het geld gebruiken voor de jeugdopleiding.

Jacqueline Mol, manager Heren 1 bij Larensche MHC: “Dit had ik nooit verwacht. Als club zijn we hier ontzettend blij mee. We hebben 86 jeugdteams en die hebben allemaal goede trainingen en trainingsmaterialen nodig. Daar kunnen we deze extra inkomsten goed voor gebruiken.”

De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De belactie van de Larensche MHC leverde de club maar liefst 74 loten op. Daarmee scoorde de club in mei de vierde plaats. Als de 74 loten een jaar blijven meespelen, dan kan de Larensche MHC 6.956 euro bijschrijven aan de clubkas.

Nationale Belmaanden 2018
Tijdens de Nationale Belmaanden strijden clubs en verenigingen tegen elkaar vanuit hun eigen clubhuis. Doel van de actie is de structurele inkomsten vanuit de VriendenLoterij te vergroten. Drie maanden lang wordt er iedere maand in totaal 10.000 euro verdeeld onder de vijf best scorende clubs en verenigingen.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club of vereniging, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn