Amsterdam,
18
februari
2022
|
14:56
Europe/Amsterdam

Limburgs Museum ontvangt eenmalige schenking van 400.000 euro van VriendenLoterij

Schenking voor vernieuwing van de vaste presentatie

Samenvatting

Fantastisch nieuws voor het Limburgs Museum in Venlo! Het museum werd vandaag door VriendenLoterij-ambassadeur Albert Verlinde verrast met een cheque van 400.000 euro. Het museum gaat de bijdrage gebruiken om te werken aan een nieuwe en moderne versie van zichzelf, waarbinnen iedere inwoner van Limburg zich vertegenwoordigd voelt. Inwoners van Limburg worden door het museum uitgenodigd om eigen objecten en verhalen te delen. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2021 met een bedrag van bijna 134 miljoen euro bijdragen aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.  

Dorine Manson, managing director van de VriendenLoterij: “Het Limburgs Museum is een prachtig museum met een sterk regionaal karakter. Het is mooi om te zien dat het museum door middel van participatietrajecten alle inwoners van Limburg betrekt bij de vernieuwing van de vaste presentatie. Op die manier maakt het Limburgs Museum cultuur toegankelijk voor iedereen, iets dat naadloos aansluit bij de missie van de VriendenLoterij. We zijn dan ook trots dat wij het Limburgs Museum dankzij onze deelnemers kunnen steunen met deze schenking, waardoor de financiering voor deze eerste stap in de vernieuwing van de presentatie rond is. ”

Een geweldig cadeau aan de vooravond van vastelaovend: het feest van Limburg.”, aldus Bert Mennings, algemeen directeur van het Limburgs Museum.

Bijna 134 miljoen euro voor culturele partners en goede doelen
De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Dankzij 1,1 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2021 opgeteld een bedrag van bijna € 134 miljoen schenken aan 57 culturele partners en bijna 3500 goede doelen.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn